Estetska stomatologija

Izbjeljivanje zuba

Tretman izbjeljivanja zuba se sastoji iz dvije faze: Prva obuhvata čišćenje zubnog kamenca i poliranje zubnog niza. U drugoj fazi slijedi primjena Beyond Lampe za izbjeljivanje, koja emituje plavu svjetlost koju tvore 12000 optičkih vlakana. Lampa posjeduje optičke filtere koji uklanjaju ultraljubičaste zrake i eliminišu mogućnost zagrijavanja, a time i oštećenja zubnog nerva.

before after

Izbjeljivanje zuba prije i poslije

Nakon nanošenja na zube hidrogen peroxida sa silicijevim dioksidom lampa djeluje kao akcelerator na proces izbjeljivanja. Tako se proces izbjeljivanja završi za samo 30 minuta (tri ciklusa po 10 minuta). Naravno izbjeljivanje se može vršiti i bez lampe, ali to podrazumijeva višekratni dolazak pacijenta i višekratno ponavaljanje tretmana. Smatramo to gubitkom vremena i za pacijenta i za terapeuta. Zbog toga mi pružamo usluge izbjeljivanja isključivo sa lampom za izbjeljivanje.

Avitalni zubi (kojima je liječenjem odstranjen zubni nerv) vremenom potamne.
Ako su u frontalnoj regiji zuba, predstavljaju značajan estetski nedostatak. Taj problem se između ostalog rješavao izradom keramičke krunice. Savremena stomatologija pruža mogućnost izbjeljivanja avitalnih zuba specijalnim postupkom koji ne podrazumijeva korištenje lampe.

Kliničkim pregledom kod pacijenta su uočena dva mala tačkasta karijesa gotovo zanemariva. Pacijent predstavlja pravi primjer održavanja visokog nivoa oralne higijene.

Izbjeljivanje se vrši po vitinom ključu boja koja sadrži 16 boja (od najtamnije C4 do najsvjetlije B1.

Primjer 1
Primjer 2

Ul. Patriotske lige 43

71000 Sarajevo, BiH

+387 (0)33 213 507

Pozovite nas!

Radno vrijeme

Pon - Pet: 10:00 - 18:00